Vaiku Diena 01

Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga Zarasuose ir rajone vyko daug įvairių renginių, skirtų mažiesiems gyventojams. Į šventę vaikus kvietė Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras, Zarasų atviras jaunimo centras, Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Zarasų sporto centras, Zarasų policijos komisariatas, Zarasų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir Utenos apskrities vaiko teisių tarnyba.

Zarasų rajono savivaldybės didžiojoje salėje susirinkusius gabius rajono vaikus Zarasų rajono savivaldybės merė Nijolė Guobienė apdovanojo padėkos raštus. Buvo apdovanota 15 akademinės srities, 15 meninės srities, 15 sporto srities gabių vaikų ir 5 komandos. Galima pasidžiaugti, kad šiais metais mūsų vaikai garsino Zarasų rajono vardą tapdami respublikinių olimpiadų, konkursų laimėtojais. Atrinkti mokiniai buvo apdovanoti piniginiais prizais, o komandos piniginiais čekiais. 

Pasibaigus apdovanojimams, vaikų laukė linksmybės Sėlių aikštėje: įvairūs edukaciniai, pramoginiai, sportiniai užsiėmimai įvairaus amžiaus vaikams.

 DSC7460 resize  DSC7503 resize

Vaikai galėjo susipažinti su animatorėmis „PIKAČIŲ“ ir „ŠUNYTĖ PATRULĖ“, kurios vaikučiams lankstė balionus, darė tattoo, piešė linksmus piešinukus ant veidelių, statė iš MAXI kaladėlių bokštus. Birželio 1-ąją, minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną, vaikai galėjo nemokamai naudotis visomis paslaugomis bei batutų paslaugomis, interaktyvios realybės akiniais, X‘bokso žaidžiamais žaidimais.

Zarasų policijos komisariatas, Zarasų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir Utenos apskrities vaiko teisių atstovai parengė trumpus pristatymus apie savo profesijų svarbą ir aktualumą.

Viso renginio metu nuo 14 – 17 val. įvairiose Sėlių aikštės vietose veikė edukaciniai užsiėmimai, piešimas kreidelėmis, Zarasų kultūros centro teatro studijos pramoginiai užsiėmimai įvairaus amžiaus vaikams. Renginio metu Sėlių aikštės viduryje buvo galima įsiamžinti nepamirštamos šventės akimirkas 360 „ Asmenukių kamera“.

Renginio pabaigoje mokslinis šou „Atradėjas“ kvietė patyrinėti eksperimentų pasaulį.

Jau daugelį metų pirmoji vasaros diena sutampa su gražia švente – Tarptautine vaikų gynimo diena. Ši diena – tai priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Tai pagrindinė sąlyga kuriant ir formuojant humanišką, teisinę ir dvasiškai sveiką visuomenę.

 DSC8272 resize  DSC7718 resize

Išdykauja, žaidžia, liūdi, siaučia,

nesvarstydami - kodėl ir kam.

Jeigu šita žemė kam priklauso,

tai pirmiausia, žinoma, vaikams.

(J. Marcinkevičius)

Smalvų kultūros skyrius kartu su Smalvų bendruomene šeštadienį organizavo Vaikų gynimo dieną Smalvų kultūros namuose. Vaikai ne tik piešė gėles, bet žaidė įvairius žaidimus, dalyvavo rungtynėse, sportinėse varžybose. Šventėje vaikus džiugino animatorius ir žinoma ledai…

Smalvos 1

Smalvos 2 Smalvos 3

Tą patį šeštadienį Tarptautinės vaikų gynimo dienos reginiai vyko ir  Avilių kultūros skyriuje. Vaikai žaidė įvairius stalo žaidimus, piešė akvarele. Už žaidimų veiklas dėkojam Zarasų atviro jaunimo centrui ir Avilių kaimo viešosios bibliotekos skyriaus darbuotojai, kuri pristatė „Vasaros skaitymo iššūkį“.

Aviliai Aviliai 2

Dar kartelį sveikiname visus vaikus šios gražios dienos proga! Būkite sveiki, mylimi ir laimingi!

Daugiau nuotraukų čia: